Zanka

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, CNN Türk’te katıldığı bir programda olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Atatürk’ün yaptığı harf ve kıyafet devrimlerine yönelik, "Ben ilkokulda okuduğum yılları hatırlıyorum. Çok net bir şekilde alfabemizden dolayı geri kaldığımız bize anlatıldı. O zaman bunu belki sorgulamamıştım ama sonradan düşününce o zaman Yunanistan, Çin niye alfabesini değiştirmemiş. Demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş. Sonra başka ülkelere bakıyoruz kıyafetini değiştirmeden gelişen ülkelerde var. O zaman niye kıyafet değiştirmeyi gelişmeyle irtibatlandırmışız. Yani şekil olarak değişmenin ruh olarak değişmeyle ilişkisi öyle sanıldığı gibi kolay değil" dedi…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı sıfatıyla CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu.

Yaptığı faaliyetleri anlatan Bilal Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan açıklamasında Atatürk devrimlerine yönelik çok tartışılacak ifadeler kullandı.

Bilal Erdoğan’ın devrimlerle ilgili açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* 14 yıl yurt dışında geçirdim. Türk Öğrenci Derneği yönetimine girdim. Kendi dilimize özen gösteririm. İlim ve bilim insanlığın ortak malıdır. Yurt dışında kendi kültürümüzle ilgili çalıştım. Kültürler arasında mutlak üstünlükten bahsedilemez.

* Birçok kültür batı medeniyetine asimile oldu. AB yıllarca Türkiye'ye üstten baktı.

* Batı dünyası geriden gelerek öne geçti. Gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş.

* Ben ilkokulda okuduğum yılları hatırlıyorum. Çok net bir şekilde alfabemizden dolayı geri kaldığımız bize anlatıldı. O zaman bunu belki sorgulamamıştım ama sonradan düşününce o zaman Yunanistan, Çin niye alfabesini değiştirmemiş. Demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş.

* Sonra başka ülkelere bakıyoruz kıyafetini değiştirmeden gelişen ülkelerde var. O zaman niye kıyafet değiştirmeyi gelişmeyle irtibatlandırmışız. Yani şekil olarak değişmenin ruh olarak değişmeyle ilişkisi öyle sanıldığı gibi kolay değil

* Bu kadar şeklimizi benzettik, o zaman batıyı niye yakalayamadık bu güne kadar. Şimdi bakıyorum son 20 yıldaki Türkiye'nin güçlenmesine bakıyorum; hem bölgesinde hem dünyada artık söz söyleyen bir ülke oluşuna bakıyorum. Bunun arkasında dindar insanların ciddi bir rolü var.

* Teknoloji dediğimiz zaman Selçuk gibi bir insan bu işin arkasında oluyor. Demek ki namazla ilgisi yok bunun. Ben eğitim ve kültür alanında çalışan bir insan olarak biz bunu yaparken kendi kültürümüzle yapabiliriz.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver