Zanka

Okulların 31 Ağustos’ta açılması beklenirken, bu duruma yönelik tartışmalar da devam ediyor. Okulların açılmasını salgının gidişatının belirleyeceği daha önce açıklanmıştı. Ancak açıklanmayan sınırı hükümetten gizli kaynaklar yabancı basına açıkladı. Buna göre, eğer günlük vaka sayısı 900’ün üzerinde olursa okullar açılmayacak…

Okulların 31 Ağustos’ta açılması için çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada okulların açılacağını bildirmişti ancak salgının gidişatına göre kararın değişebileceğine yönelik de açık kapı bırakmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan iki yetkili, okulların günlük vaka sayısının 900’ün üzerine çıkmaması durumunda devam edeceğini söyledi. Yetkililer okulların açılmasının A Planı adını verdiğini söyledi.

Yetkililerden biri, “Eğer vaka sayısı azalırsa okullar tekrar açılacak. Aksi takdirde okullar açılmayacak” dedi.

Öte yandan üst düzey yetkililerden bir diğeri ise Reuters’a, “Normalleşme devam ediyor. Fakat vaka sayısının daha hızlı düşmesi gerek. Güneydoğu bölgelerindeki okullarda online eğitim devam edebilir” ifadesini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver