Zanka

Ayasofya Cami, 24 Temmuz’da Cuma namazı ile ibadete açılmıştı. Açılış günü Ayasofya çevresinde büyük bir kalabalık vardı ve vatandaşlar sosyal mesafe kuralını hiçe sayıp, bariyerleri yıkarak alana girmişlerdi. Tepki çeken görüntülere Bakan Koca’nın tepkisi ne olacak diye merak ediliyordu ancak hiçbir tepki gelmemişti. Üstüne üstlük o günden sonra Fahrettin Koca, sosyal medyadan uyarılarda bulunmayı da bırakmıştı. Bakan bugün ilk kez konuştu…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

En çok merak edilen konu, bakanın Ayasofya açılışındaki herkesi korkutan üst üste görüntülere ne tepki vereceğiydi. Konu hakkında ilk kez konuşan Bakan Koca, Ayasofya açılışı için şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ayasofya 86 yıllık hayalimizdi. Egemenliğin önemli bir işaretiydi. Her Türk vatandaşının beklentisiydi. Bu sevinci herkes yaşadı. Bu sevinci yaşadığımız ortamda disiplinize ederek yaşamalıydık. Yer yer uyanlar oldu, uymayan görüntüleri de görmüş olduk. Bizim pandemi tedbir ve kurallarını ihlal etmeden, maske mesafe kuralını devrede tutmamız, asla ihmal etmememiz gerektiği kanaatindeyim.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver