Zanka

Çinli Sinovac firmasının korona virüse karşı geliştirdiği CoronaVac isimli aşının acil kullanımı için onay verilmesinin ardından, aşılama dün başlamıştı. Sağlık çalışanlarından başlanan aşılama sürecinde ikinci günün akşamında, toplam aşı yaptıranların sayısı 600 bini aşmış durumda…

Sağlık Bakanlığı, önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin Ankara Şehir Hastanesi'nde korona virüse karşı aşılanması ardından, dün tüm hastanelerde yaygın aşılamayı sağlık çalışanlarından başlatmıştı.

Bakanlığın oluşturduğu 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' ile aşılananların sayısı anlık olarak takip edilebiliyor. Buna göre; CoronaVac aşısı uygulanmasının ikinci gününde, aşılananların sayısı 600 bini geçti.

“ALT YAPIMIZ FAZLASIYLA YETERLİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rakam 500 bini geçtiğinde sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Aşılama programımızın 2. gününde şu ana kadar 500.000’den fazla sağlık çalışanımız aşı oldu. Aşı programını ülke sathında uygulamakta tecrübeli bir ülkeyiz. Alt yapımız bu programı kontrollü şekilde yürütmek için fazlasıyla yeterli. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver