Zanka

Maymun çiçeği virüsü Asya kıtasında ilk kez can aldı. Haber Hindistan’dan gelirken, hayatını kaybeden hastanın 22 yaşında bir erkek olduğu bildirildi…

Hindistan'ın Kerala Eyaleti Sağlık Bakanı Veena George, düzenlediği basın toplantısında 22 yaşındaki bir erkekte 19 Temmuz'da Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunduğu sırada maymun çiçeği virüsü tespit edildiğini açıkladı. Bakan George, bu kişinin rahatsızlığı hakkında yetkilileri bilgilendirmeden 21 Temmuz'da Kerala eyaletine geldiğini söyledi.

Söz konusu kişinin, yüksek ateş ve lenf bezlerinin şişmesi şikayetiyle 27 Temmuz'da hastaneye gittiğini belirten George, gencin vücudunda döküntü olmadığını bu nedenle doktorların da maymun çiçeğinden şüphelenmediğini dile getirdi.

AYNI GÜN HAYATINI KAYBETTİ

Hastanın durumunun ağırlaşması üzerine solunum cihazına bağlandığını, gencin ailesinin ise 30 Temmuz'da yetkililere çocuklarında maymun çiçeği virüsü tespit edildiğini söylediğini aktaran George, hastanın aynı gün hayatını kaybettiğini açıkladı.

İLK CAN KAYBI OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Kerala Sağlık Bakanı George, bu kişinin ölümüyle Hindistan’da maymun çiçeği virüsü kaynaklı ilk can kaybının kaydedildiğini ifade etti.

Öte yandan bu ölüm, maymun çiçeği virüsü nedeniyle Asya'da da ilk ölüm olurken, Afrika dışında ise dördüncü ölüm oldu.

TEMASLILAR KARANTİNADA

Ölümünden sonra gençten alınan numunelerde de maymun çiçeği virüsüne rastlandığını belirten George, gençle temasta olan 20 kişinin tecrit edildiğini söyledi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver