Zanka

Bir süredir akciğerindeki kitle nedeniyle hastanede tedavi gören Civan Canova, herkes taburcu olmasını beklerken yaşamını yitirdi. Usta oyuncunun ani vefatı tüm sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğarken, cenaze töreniyle ilgili beklenen açıklama da geldi. Canova, Salı günü İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Mecidiyeköy sahnesindeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak…

Oynadığı dizilerle tanınan usta oyuncu Civan Canova, bir süredir akciğerinde bulunan kitle nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti.

4 Ağustos’ta hastaneden yaptığı paylaşımda “Birkaç gün sonra taburcu edecekler” diyen Canova’nın ani vefatı, sanat dünyası ve sevenlerini derinden üzdü.

Sanatçı için düzenlenecek cenaze programı da belli oldu. İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli sanatçımız Ahmet Civan Canova için 23 Ağustos Salı günü saat 11.00'de İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne'de tören düzenlenecektir. Canova, tören sonrası Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecektir. Sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza baş sağlığı dileriz.”

CİVAN CANOVA KİMDİR?

1955 yılında Ankara'da doğdu. Babası tiyatrocu Mahir Canova, annesi Gündüz Sencer'dir. Küçük yaşta iken anne ve babası ayrıldı, anneannesi tarafından büyütüldü.

Annesi ikinci evliliğini oyuncu Kartal Tibet ile yaptı. İlkokul yıllarında Ankara Radyosu'nda babasının yönetmenliğini yaptığı Radyo Çocuk Saati'nde küçük roller aldı. Üvey babası Kartal Tibet onu film setleri ile tanıştırdı. İlkokuldan sonra yatılı olarak TED Ankara Koleji'nde okudu.

1973 yılında Ankara Koleji'nden mezuniyetinin ardından konservatuvar sınavlarına hazırlandığı 1974 yılının yaz aylarında Yılmaz Güney'in Arkadaş filminde oyunculuğa başladı. Aynı yıl Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne kaydoldu. Öğrenciliği sırasında Şerif Gören'in yönettiği Nehir (1977) adlı filmde rol aldı.

Konservatuvardan 1979 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatroları kadrosuna girerek İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı, birçok oyunda görev aldı.

Civan Canova, tiyatronun yanı sıra sinema filmlerinde ve dizilerde de rol aldı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver