Zanka

Corona virüs salgınının merkez üssü ABD’de, durum her geçen gün kötüye gidiyor. Salgının kontrol altına alınması bir kenara, vakalar her geçen gün yeni bir rekor kırıyor. Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü, bu tablo karşısında normalleşme için çarpıcı açıklamalarda bulundu…

George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi sonucu başlayan gösterilerin, ABD’deki vakalarda patlama yaratacağı iddiası gerçeğe dönüşmüş gibi gözüküyor.

Çarşamba günü 60 bin 20 yeni vakayla kırılan rekor, son 24 saatte 65 bin 551 vakayla yenilendi. Son verilerle birlikte ülke genelindeki toplam vaka sayısı 3 milyon 117 bin 946’ya yükseldi. Toplam can kaybı ise 133 bin 290 olarak açıklandı.

Öte yandan vakaların zirve yapmasının ardından Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dr. Fauci, zorlu bir dönemden geçtiklerini söylerken, “Bazı eyaletlerin ekonomiyi yeniden faaliyete geçirme kapsamındaki açılış süreçlerine ara vermelerini sağlamalıyız” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver