Zanka

Salgın sürecinden en çok etkilenenlerin başında sanatçılar geliyor. Konserler yeni yeni başladı ancak tiyatrolar oldukça zor durumda. Kadıköy Belediyesi her yıl Özgürlük Parkı’nda düzenlediği ücretsiz festivali, bu yıl sanatçılara destek olmak için biletliye çevrildi. Ancak Nilgün Belgün, Sumru Yavrucuk gibi önemli sanatçıların başvuruları kabul edilmedi ve tiyatroculardan seçim yapan kurulun şeffaflığına yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü. Başvurusu kabul edilen Ali Poyrazoğlu da duruma tepkisiz kalmadı ve etkinlikten çekildiğini açıkladı… Benzer bir çekilme haberi Behzat Uygur’dan da geldi…

Kadıköy Belediyesi, sanat dünyasına destek olabilmek amacıyla Sanat Parkta başlığı altında yaklaşık iki ay sürecek bir konser ve tiyatro etkinliğine başlıyor. Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da 4 Ağustos’ta başlayacak etkinlikler 27 Eylül tarihine kadar devam edecek. Toplam 32 tiyatro oyunu sahnelenecek, 21 konser verilecek.

Normalde Kadıköy Belediyesi her yaz yetişkin tiyatroları ve çocuk tiyatroları olmak üzere iki festival düzenliyordu. Bu tiyatrolar halka ücretsiz olarak sahnelenirken, belediye tiyatrolara belirli bir ücret ödüyordu.

Ancak bu yıl yapılan etkinliklerde iş değişti. Belediye Sanat Parkta festivali için tiyatrolardan sahne ücreti talep etti. Etkinliklerden elde edilen bilet gelirlerinin ise sanatçılara verileceği duyuruldu.

TİYATROCULAR TEPKİLİ

Katılacak tiyatro ekiplerinden yine başvuru alındı ancak başvuruları değerlendiren komisyonda kimler olduğu ve ne kadar yetkin oldukları tiyatro dünyasında tartışmalara neden oldu. Üstelik bu tartışmalar ilk değil, geçen yıl da aynı tartışmalar yaşanmıştı. Birçok tiyatrocu sosyal medya hesaplarından seslerini yükseltti ve yaşananları anlatarak tepki gösterdi.

NİLGÜN BELGÜN’ÜN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Başvurusu reddedilen tiyatroculardan biri de Nilgün Belgün oldu. Usta sanatçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepkisini şöyle dile getirdi:

TİYAP’TAN BASIN AÇIKLAMASI

Tiyatro Yapımcıları Derneği (TİYAP) da Kadıköy Belediyesi’ne tepki göstererek bazı soruların yanıtlanmasını istedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

ALİ POYRAZOĞLU ÇEKİLDİ

Festival programına başvurusu kabul edilen Ali Poyrazoğlu, sosyal medya hesabından “ALİ POYRAZOĞLU TİYATROSU ÜZÜLEREK AÇIKLIYOR…” notuyla yaptığı paylaşımda etkinlikten çekildiğini açıkladı.

UYGUR TİYATROSU DA ÇEKİLDİ

Festivalden çekildiklerini açıklayan bir diğer isim ise Uygur Tiyatrosu’nun ortağı Behzat Uygur oldu.

Behzat Uygur’un paylaşımı ise şöyle:

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver