Zanka

Geleceğe dönük olayları bilmekte kahinlere taş çıkartan animasyon dizisi Simpsons, ABD’de kongre işgalinin ardından yaşanan gelişmelerle yeniden gündemde. Diziyi yeniden gündeme getiren ise iki farklı sahne. İşte “yok artık” diyeceğiniz o sahneler ve çok çarpıcı detaylar…

ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinin tescil edileceği Kongre binasını basan Trump destekçileri, binayı resmen işgal etti. 4 saat süren olaylarda 4 gösterici yaşamını yitirdi, 52 kişi ise gözaltına alındı.

Olayların kontrol altına alınmasından saatler sonra Kongre kaldığı yerden devam etti ve Joe Biden’ın zaferi resmen onaylandı.

Tüm bu olaylar dünyanın gündemini değiştirirken, 2020 felaketlerinin birçoğunda isminden söz ettiren 1989 yılında başlayan dünyaca ünlü kült çizgi dizi Simpsons yeniden sahneye çıktı.

Geleceği tahmin ettiği iddia edilen ve yaşanan olaylara benzerliğiyle dikkat çeken Simpsonlar dizisinin daha önce yayınlanan bölümleriyle, ABD’de meydana gelen olayların benzerliğine dikkat çekildi.

İÇ SAVAŞ VE TARİH DETAYI

ABD'de "iç savaş 2021" etketiyle atılan tweetlerde, Simpsonlar dizisinde 20 Ocak 2021'de Homer Simpson'ın bir evin çatısında elinde silahla beklediği hali paylaşıldı.

Burada en dikkat çeken şey ise tarih. Zira 20 Ocak, Trump'ın başkanlığı Joe Biden'a teslim edeceği gün.

GÖSTERİCİNİN BENZERLİĞİ

Ayrıca Kongre binasına giren üstü çıplak, kafasında bir miğfer olan göstericinin görüntüsü ile yine Sipmsonlar'da üzerinde "Vali" yazan bir kuşak taşıyan miğferli adamın yan yana görüntüsü, sosyal medyada en çok paylaşılan görseller arasına girdi.

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ:

         

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1213