Zanka

Marmaris’in Okluk Koyu’ndaki konutun yerine 640 milyon lira harcanarak yapılan ve 'Yazlık Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi’nin son halinin fotoğrafları ortaya çıktı. Projede plaj kısmında yer alan şezlongların yerine, bungalovların yapıldığı görüldü…

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 2018 – 2021 yılları arasında 640 milyon lira harcanarak yapılan ve kamuoyu tarafından ‘Yazlık Saray' olarak adlandırılan yerleşkenin mimarı Şefik Birkiye, projenin görsellerini web sitesinden paylaşmıştı. Resmi kayıtlarda ‘Marmaris Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’ olarak yer alan Okluk Koyu’ndaki projenin gerçek fotoğraflarına da Sözcü ulaştı.

Üç ana bloktan oluşan yerleşkenin, koyun arka tarafında kalan iç kısımda ise personel lojmanları, helikopter pisti ve bir cami bulunuyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi olarak bilinen yerleşkenin sahilindeki 10 bin 966 metrekarelik alana dolgu yapıldığı öğrenildi. Bu alanın yaklaşık 3 bin 677 metrekaresinin kum, 7 bin 298 metrekaresinin ise kum veya çakıl ile doldurulduğu belirtildi. ÇED raporuna göre, yapılan dolgu toplam 16 bin 430 metreküp. Ortalama 29 bin 209 ton dolgu yapılırken, nakliyesi için bin 168 kamyon seferi yapıldı. 

Plaj içerisinde güneşlenme ve dinlenme amaçlı bungalovlar da yer alıyor.

İşte o fotoğraflar:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver