Zanka

Anlaşmanın ardından ilk gemi Ukrayna limanından Karadeniz’e açıldı. Razoni isimli gemi, yarın İstanbul'da olacak. Limanlarda bekleyen toplamda 20 milyon ton tahılın sevkiyatıyla, küresel gıda fiyatlarının düşmesi bekleniyor…

Rusya, Ukrayna, Birleşmiş Milletler ve Türkiye tarafından 22 Temmuz’da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasının ardından, ilk tahıl gemisi Ukrayna’dan yola çıktı.

Lübnan’ın Tripoli Limanı’na gitmek üzere Odessa’dan hareket eden ve mısır yüklü olan Razoni isimli gemiyle ilgili, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklama geldi.

“YARIN İSTANBUL’DA OLACAK”

Bakan Akar, “Razoni yarın 15 civarında İstanbul'da olacak. Tahıl arzının dünya için önemi var. Rusya ve Ukrayna dünyadaki tahılın üçte birini üretiyor. Çatışma nedeniyle bir takım sıkıntılar yaşandı, tahılın Ukrayna'dan çıkışı problem haline geldi. Gıda maddelerin çıkamayışı özellikle Ortadoğu ve Afrika'da güvenlik sorununa dönüşebiliyor” dedi.

KÜRESEL GIDA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAKIN

İstanbul'da imzalanan anlaşma ile 20 milyon ton tahılın Ukrayna'nın Odessa, Pivdennyi ve Chornomorsk limanlarından tahliye edilmesi bekleniyor.

Tahliye ile birlikte küresel gıda fiyatlarının da düşmesi öngörülüyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver