Zanka

Siyaset arenasına yeni bir parti daha katılıyor. Kısa adı ‘Milli Sol’ olan Milliyetçi Sol Parti’nin, genel başkanlığını ise daha önce Rahşan Ecevit’in kurduğu Demokratik Sol Halk Partisi’nin başkanlığını yapan Hüseyin Alpay üstleniyor…

Genel başkanlığını gazeteci Hüseyin Alpay'ın yaptığı Milliyetçi Sol Parti, kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Rahşan Ecevit'in kurduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin son genel başkanı olan gazeteci Hüseyin Alpay, 2019 yılındaki Demokratik Sol Parti (DSP) kurultayında da genel başkan adayı olmuştu. Kurultay sonrasında DSHP'yi yeniden kuran DSP muhalifleri, şimdi de Milliyetçi Sol Parti adı altında örgütlendi.

“YERLİ VE SOL BİR PARTİYİ, TÜRKÇÜLÜK TEMELLERİ ÜZERİNDE İNŞA ETMEK İSTEDİK”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Alpay, “Kökleri bu topraklara ait, halkımızın manevi değerleriyle çelişmeyecek yerli ve sol bir partiyi, Türkçülük temelleri üzerinde inşa etmek istedik. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

HEDEF 2023 SEÇİMLERİ

Partilerinin 60 kurucu üye ile başvurusunu tamamladığını ifade eden Alpay, hali hazırda 30 ilde hemen tabelalarını asacak durumda olduklarını ve Haziran 2023 seçimlerine girmeyi hedeflediklerini belirtti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver