Zanka

Suriye konusunda dün açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefetle Suriye rejiminin barışması gerektiğini söylemişti. Bu açıklamaların ardından Suriyeli muhalifler, Azez’de protesto gösterileri düzenledi. Eylemciler Türk bayrağını ateşe verdi…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında Suriye ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Çavuşoğlu “Muhalefetle Suriye rejimini bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde anlaşma olmaz. Artık 11 yılı geçti. Çok insan öldü, çok insan ülkesini terk etti. Bu insanlar ülkesine dönmeli. Bunun için kalıcı barış olması lazım” demişti.

Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden gece saatlerinde Suriye’nin Azez bölgesinde Türkiye karşıtı protestolar düzenlendi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı taşıyan Suriyeli muhalifler, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Osmanlı Millet Parkı’nı tahrip etti ve Türkiye karşıtı sloganlar atarak konvoylarla turladı. Bir grup ise bölgede bulunan Türk bayrağını yaktı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver