Zanka

Duygu Batu Bayrak

Instagram


Duygu Batu Bayrak

İstanbul’da kar yağışını gördük. Büyük, küçük demeden çocuklar gibi sevindik. Kartopları yapıldı.

 

Kardan adamlar yapıldı. Hatta deliler gibi oynamak istedik. Soğuk havaya karşılık sımsıkı giyindik. Kar yağışının tadını çıkardık. Evimizde perdelerimizi açtık. Kahvelerimizi aldık elimize.  Her şey böyle bakınca çok güzel. Ancak sokakta kalan vatandaşlarımızı unutmayalım. Onların evi yoksa bu soğukta yaşama ne kadar direnirler? Lütfen battaniyemizin altındayken sokakta kalan insanları da düşünelim. Herkesi evimize alamayız belki. Ama bir şey yapabiliriz. Geçen yıl ilk kez başlatılan “KİMSE DIŞARDA KALMASIN. MİSAFİR EDELİM” çalışması bu yıl da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın talimatıyla, kaymakamlıklarımız ve sosyal yardımlaşma vakıflarının aracılığı ile devam ediyor.

Bulaşıcılığı önlemeye yönelik tedbirler dikkate alınarak 39 ilçe de evsiz vatandaşlar kaymakamlıkların anlaşma yaptığı otellerde tek kişilik odalarda kalabilecek.

Bize düşen sadece evsiz ve sokakta kalmış birini gördüğümüz de insanlık görevimizi yerine getirip polis/jandarmaya bildirmek. Lütfen böyle bir durumda ALO 153- 155- 156- 183 hatlarını arayalım.

Ek olarak bildirilen bu kişilerin PCR testi yapılıyor. Temizlik, yemek, barınma gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Bize düşen bu çalışmayı canlandırmak.

Bununla birlikte sokakta kalan diğer dostlarımızı da unutmayalım. Hayvan dostlarımız için de kapılarımıza mama bırakmayı ihmal etmeyelim. Pandemi döneminde en güzel aktivite çocuklarımızla onlar için kulübeler, evler yapmak olabilir. Herkes bir tane yapsa birçok hayvan sığınabilir.

Ek olarak İstanbulluların yaralı, sakat ve aç durumdaki hayvanları ALO 153 hattına bildirdiklerinde, mobil ekipler o noktalara yönlendirilmekte. Ve müdahale edilmektedir. Bu servis ücretsiz verilmektedir. Unutmayalım; kışın köpekler 17 saat aç kalırsa, kediler 6 saat aç kalırsa ölür. Ayrıca arabalarımızın kaputlarını kontrol etmeden çalıştırmayalım. Üşüyen bir kedi sığınmış olabilir. Pencere önüne ekmek veya buğday bırakabiliriz. Basit iyilikler hayat kurtarabilir.

 Kış kapıda her canlıya sahip çıkmalıyız. Ancak böyle yaşanır hale gelir bu dünya… Lütfen Kar sevincimizi yaşarken bunları da unutmayalım. Bizi biz yapan içimizdeki merhamettir.

 Benim umudum var. Herkes için, her şey için. Umut kalbin ekmeğidir.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1