Zanka

Mustafa Solak

Twitter


Mustafa Solak

Yazılarından yararlandığım Özdemir İnce, “Oyumu AKP’ye vermem ama oy verecek başka parti de yok” diyenlerin bu sözüne “neden?” diye soracağına “oyunuzu verecek bir parti bulursunuz.

Bulamazsanız hâlâ AKP’lisiniz efendim!” diye yaftalamayı tercih ediyor. Kendisinin yazdığı gazete gibi muhalif medya “EBA’da cin, şeytan anlatılıyor” diye ortalığı ayağa kaldırsın sonra “halk dinle kandırılıyor” diye ağlaşalım. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde cin, şeytan anlatılmasın da ne anlatılsın? 

Cin ve şeytan inancı İslam’ın en temel inançlarından değil mi? 

İnançlarından. O halde siz insanlara “Müslümanlıktan çık” mesajı vermiyor musunuz? 

 -Yok öyle demek istemiyoruz! 

-Ne demek istiyorsun? 

-Eee, şeyy… 

“Kocaya çok eşliliğe hayır diyenin içine şeytan girmiştir” şeklinde bir anlatım varsa karşı çıkalım ama sadece cin, şeytan var” şeklindeki bir tepki halkı karşına almaya, kutuplaşmayı artırmaya neden olur. 

Daha aydın dediklerimizin kafası karışıkken, hatta muhalif olacağım diye halkın inancını hedef alıp ayağına sıkarken halkı yaftalamak da nedir! 

İşte halk bu insanları ötekileştiren tavırlardan dolayı seçenek bulmakta zorlanıyor. Her kesim için böyle. Bir şeyi senin önemsediğin partiler, kurumlar, yazarlar yaparken halının altına süpürürsün, önemsizleştirirsin, deyim yerindeyse deveyi pire bile belki gösterirsin ama karşısında yapınca pireyi deve yaparsın. Senin bu davranışını karşıtın görüyor ve senin kendi hatanı gizlemen, küçümsemen karşısında o da aynısını yapıyor. Yani birbirinizi olumsuz yönde besliyorsunuz. 

Asıl burada aydın, yazar dediklerimiz, muhalif kesimin (partileri, kurumları, yazarları) kendilerini eleştirmek yerine hatalarını neden görmezden geldiklerine veya önemsiz gösterdiklerine kafa yorulmalı. Burada çıkarı (makam, para, ün, davet edilme, okunma, beğeni, vb) görmek ve üzerine gitmek gerekir. 

Biz emperyalizmin diliyle konuşan, bölücülüğe, dinciliğe farkında veya değil destek olan muhalif kesimi eleştirdiğimizde AKPci neden olalım! 

Aksine emperyalizme karşı, ülkemizin, milletimizin birliğini savunmak görevimiz değil mi! 

MUSTAFA SOLAK

[email protected]



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1