Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Bayram sonrası Ankaragücü’n de işler karışık diye yazdık diye bazıları tarafından çok eleştirildik. Gelinen noktada beklediğimizden de karamsar bir tablo ile karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Şimdilik güzel denilecek tek şey henüz transfer yasağının gelmemiş olması. Asıl sıkıntı ondan sonra başlayacak gibi çünkü kulüpte.

Ankaragücü taraftarı iç transferde Korcan, Sedat ve İlhan ile anlaşılmasını eleştiriyor. Haklı da olabilirler, ancak herhangi bir gelişme olmaz, kaynak yaratılamazsa bu 3 isim gelecek sezon kadronun değişmez oyuncuları olacaklar. Bu işin şakası yok olmadığının göstergesi olarak da,  varlığı konusunda şüphelerimiz bulunan Yönetim Kurulunun 2 gün ardı ardına toplanmasını gösterebiliriz.

Mehmet Yiğiner’in bu sefer işi gerçekten çok zor. Ankaragücü Kulübü Başkanı olduğunu unutur, bir siyasi figür olarak ortaya çıkarsan, pirince giderken evdeki bulgurdan da olursun. Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankaragücü sevgisini bilmeyen yok. Daha geçtiğimiz gün bayramda yapmış olduğu Londra ziyareti ile ilgili paylaşımı hepimiz gördük. Ankara’nın sorunları ile ilgili ortak çözüm projelerinin konuşulduğu ortamda konuyu Ankaragücü’ne getirerek Londra Belediye Başkanı’na forma hediye etmesi ve bir İngiliz takımı ile Ankara’da maç organize edilmesi için girişimde bulunması bile teşekkürü hak ediyor.  Pazar günü Ankara’da yaşanan sel sonrası Eryaman Stadın ’da oluşan görüntü üzerine, taraftardan gelen istekte geri çevrilmedi ve kısa süre içerisinde Stat etrafı eskisinden iyi hale getirildi.

 

Şimdi biraz empati yapalım. Ankara şehrinin en önemli değerlerinden birinin Başkanı, seçim süreci boyunca rakibinizin seçimi kazanacağına o kadar inanmış ki rengini açık açık belli etmiş. Bütün davetlerde, toplantılarda boy göstermiş. Açık açık rakibinizi desteklemiş. Mansur Yavaş’ın yerinde siz olsaydınız ne yapardınız. Mansur Bey şu an için Ankaragücü için ne yapıyorsa samimiyetinden, sevgisinden yapıyor. Kulağımıza birçok kaynaktan gelen Yiğiner varken Mansur Başkan’ın maddi destekte bulunmak istemediği bilgisi var. Doğru olma ihtimali yüksek. Yine de kırgınlığına ve kızgınlığına rağmen bir şeyler yapacağından da şüphemiz yok. Zaten Aylin Nazlıaka işin içinde olduğu müddetçe farklı düşünmemiz mümkün değil.

Yine çok merak edilen bir sorunun cevabını verelim. Murat Ağcabağ göreve talip mi? Evet Ağcabağ bu konuda kararlı. Uygun zeminin oluşmasını bekliyor. Muhtemeldir ki bir iki görüşme sonrası kısa süre sonra adaylığını ve projelerini açıklayacaktır. Yine eski Başkanlardan Cemal Aydın’ın da Ağcabağ ismine sıcak baktığı bilgisi var. Ankaragücü taraftarı bu konuda 3 e bölünmüş durumda. Bir kısım Yiğiner’i destekliyor ve Ankaragücü için yaptıklarının unutulmaması gerektiğini, diğer türlü vefasızlık yapılacağını düşünüyor. Murat Ağcabağ ismi ise taraftar grupları ile birlikte çok büyük bir kitle tarafından destek görüyor. Bunların dışında bir de 2 isim dışında yeni bir aday görmek isteyenler var. İlerleyen günlerde Başkanlık ile ilgili sizlere detaylı bilgiler paylaşacağız Zanka Medya olarak.

Gelelim Mustafa Kaplan konusuna. Gerçek şu ki Mustafa Hoca’nın takımda kalma isteği, Yönetimin onu takımın başında görme isteğinden fazla. Bu zaten Ankaragücü’nün kronikleşmiş bir gerçeği. İsmet Hocadan başlayarak devam eden bir süreç aslında. Yiğiner yönetimi büyük özveri göstererek takıma başarı kazandıran Hocalarda ne sebeple bilinmez hep ters düşüyor. Hocaların istekleri pek cazip gelmiyor Yiğiner’e aslında. Çünkü hepsi transfer istiyor takımı üst sıralara taşıyacak. Mustafa Hoca takımda kalacak mı? Derseniz şu ortamda zor. Zaten bazı kulüplerden tekliflerde var. Yiğiner’in kafasında takıma siyasetle içli dışlı bir isim getirmek gibi bir düşünce var aslında. İsmail Kartal sayesinde alınan yardımlar sonrası Mustafa Kaplan bu konuda zayıf kalıyor. Pazartesi gününe kadar Hoca konusu netleşmiş olacak gibi.

Taraftarın kafasını karıştıran bir başka konuda Pazdan ile ilgili ortaya atılan iddia. Denizlispor ve Konyaspor’un futbolcuya talip oldukları çeşitli basın kuruluşlarınca dile getiriliyor. Ankaragücü Yönetimi Pazdan’a ilk ödemeyi yaptı. Şu aşamada bir sıkıntı gözükmüyor. Ancak 140 bin Euroluk 2. Ödeme yaklaşmakta. Acil olarak sıcak para gerekiyor kulübe. Zaten 2 gün üst üste toplantı yapan Yönetim Kurulunun gündemi de bu. Bazı yöneticilerin maddi olarak bir destek veremeyeceklerini söylediği, Yiğiner’in de o zaman yeni bir yönetim oluşturalım dediği gelen duyumlar arasında. Pazdan konusunda şunu söylersek yalan olmaz. Futbolcunun menajeri oyuncusunu tekrar Polonya’ya götürmek istiyor. Bu sebeple Türkiye’de Ankaragücü dışında forma giyme şansı yok denilecek kadar az.

Tüm bunlar yaşanırken asıl kötü haber Konyaspor Başkanından geldi. Türkiye Liglerinin yayıncı kuruluşu Beinsport’un zarar etmesi sebebiyle yayın ihalesinden çekilmek istediği, bunun içinde ayın 18’in de acil olarak toplanılacağı haberinin duyulmasından sonra bütün kulüplerde endişeli bekleyiş başladı. Yayıncı kuruluş resmi hesaplarından her ne kadar 18’in deki toplantıda bazı isteklerin görüşüleceğini söylese de, sabit kurla bile zarar ettiği gerçeğini yalanlamadı. Ankaragücü’nün geçen sezon yayın gelirinden 80 milyon pay aldığını düşünürsek, Beinsport’un çekilmesi durumunda bu gelirlerin yarı yarıya düşmesi söz konusu. Bütün kulüpler transfer politikalarını bile yayın gelirlerine göre planlarken oluşabilecek kötü sonuçta kulüplerin büyük darbe yiyeceği, hiç hesapta olmayan bu durumun Mehmet Yiğiner’in canını sıktığı kesin. Takımların yayıncı kuruluşa muhtaç olmaları sebebiyle, ayın 18’in de isteklerin kabul edileceğini tahmin etmek zor değil. Mevcut şartlarda başka bir yayıncı kuruluşun böyle ağır bir yükün altına girmeyeceği bilinen bir gerçek.

Ankaragücü ile ilgili gelişmeleri, bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Kısa bir süre sonra önemli bir isimle yapılan röportajda Zanka Medya’da yer alacak. Kafadaki bütün soruları ortadan kaldıracağını düşünüyorum bu röportajın. Son olarak Pazar günü yaşanan sel felaketinde kaybettiğimiz Metin Altınışık’a rahmet sevenlerine ve Ankaragücü camiasına başsağlığı diliyorum.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2121