Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Yaz dönemini Başkanlık yarışı ve transfer yasağı ile geçiren Ankaragücü, henüz transfer tahtasını açamadan Lige merhaba dedi. Süper Ligin ilk haftasında Konya deplasmanından 1 puanla dönen sarı-lacivertlilerde yüzler gülüyor.İç transfer konusunda bile geç kalan Ankaragücü acaba ne yapar sorusunun cevabını Konyaspor maçında gördük.

Ankaragücü taraftarı yasağın kalkmaması sebebiyle Mehmet Yiğiner ve Yönetim Kuruluna karşı haklı olarak tepkili. Başkanın yasağı kaldırmak için büyük bir çaba harcadığı konusunda şüphem yok. Ziraat Bankası yapılandırmasının gecikmesi, yayıncı Kuruluşun yeni anlaşma girişimleri sebebiyle para yatırmaması, Büyükşehir Belediyesinden gelecek yardımın bir türlü gelmemesi derken maalesef sezonun ilk maçına yasaklı çıktı Ankaragücü. Başkan belki yasağı kaldıramadı ama geçen sezonları göz önüne alırsak doğru bir hamle ile iç transferde önemli imzalar attırdı.Çok uzaklara değil geçen sezona bakarsak iki devrede de neredeyse 14-15 transferle sıfırdan takımlar kuruldu.Kimine göre şans kimine göre transfer başarısı kabul edilecek bir çalışmayla ligde kalındı. Özellikle devre arası yaşananlardan sonra transfer edilen 8-9 oyuncu ile iyi bir performans gösterildi.

Daha önceki yazılarımda da belirttim. Ankaragücü geçen sezona göre bu sene büyük bir avantajla başladı lige. Evet transfer yasağı kalkmadı ama iç transferde takımın iskeletinin korunması sonrası Konyaspor maçından en az 1 puan dönüleceğini düşünüyordum ki alınan sonuç beni haklı çıkardı. Korcan,Pazdan,Pinto,Kitsiu,Kulusic, Canteros,Moke ve Orgill ile takımın hazır bir iskeleti var. Belki size abartı gelecek ama benim şahsi düşüncem Türkiye’nin belki en iyi değil ama en uyumlu savunma hattına sahip takım Ankaragücü. Konyaspor’a karşı hazır olmadığı için oynamayan Pinto’da kadroya girdikten sonra defanstaki eksik parçada tamamlanmış olacak. Pazdan ve Kulusic’in uyumu çok çok iyi. Birbirlerinin açıklarını kapatıp, kalede Korcan’a da büyük güven veriyorlar. Konyaspor maçında önündeki 4’lünün mücadele gücüne Korcan’da aynı performansla karşılık verdi. Sezon boyunca defans ve kalede çokta sıkıntı yaşanmayacağı kesin.

 

Orta sahada Canteros kaldığı yerden devam ediyor. Takımın beyni ve pas yükü olduğu gibi onun üzerinde.Geçen sezon kanatlarda Boyd ve Sacko’ya attığı paslarla takımın hücum gücünü belirleyen Canteros bu sezon attığı pasların ilk maçta karşılığını alamadı. Sedat’ın yaşına rağmen mücadelesini takdir etmemek mümkün değil ama 90 dakika sahada kalması orta sahanın son yarım saatte düşmesine sebep oluyor. Moke kafa olarak hazır olduğu her maçta Ankaragücü için artı bir güç olur. Mücadeleyi seviyor. Geçen sezon orta sahada aynı rolü üstlene Dje ile karşılaştırmak gerekirse topa daha dengeli bastığı kesin. Ancak Dje’in seriliği henüz Moke’de yok. Eğer yanında oynayan kanat oyuncuları istenilen performansı sahaya yansıtabilirse Moke’den beklenenin üzerinde fayda sağlanabilir. İlhan karakter olarak ta, iş ahlakı olarak da bu ligin çok üzerinde. Ama İlhan ilk 11 futbolcusu değil. İlhan, takımın sıkıştığı anlarda iyi bir hamle oyuncusu kenarda. Zaten istenilen transferler yapılabilirse İlhan, Sedat ve Faty sonradan oyuna dahil olacak etkili oyuncular olacaktır teknik direktör için.

Ankaragücü’nün şu anda en zayıf bölgesi hücum hattı.Orgill tam bir forvet oyuncusu değil. Rakip defansın arkasına atılan toplarda etkili olabilecek bir futbolcu Orgill ama kapalı defansları açabilecek, hava hakimiyeti olan, sağında solunda oynayan oyunculara alan açacak bir futbolcu değil. Orgil iyi bir forvetle birlikte Ankaragücü’ne büyük katkı sağlar ama mevcut ortamda sonuç almak mümkün değil. Sadaev’i kadroda bile görmek anlamsız. Rus Liginde nasıl oynamış, nasıl futbolcu lisansı almış Çeçen futbolcu yorum yapamıyorum.

Yukarıda yazdıklarım sizi umutsuzluğa itmesin. 7-8 kişilik çekirdek kadronun yanına bu hafta içi 6-7 isim eklenecek. Ankaragücü transfer sezonu bitmeden kadrosundaki eksik bölgelere gerekli takviyeleri yapacak. Muhtemeldir ki transfer tahtası birkaç gün içinde açılacak ve anlaşma sağlanan oyunculara imza attırılacak. Başkan kulüple çalışan mevcut menajerler dışında başka menajerlerle de görüşüyor. Menajarler transfer sezonu bitmeden oyuncularını pazarlamaya çalışıyorlar haklı olarak. 100’e yakın isim önerildi Ankaragücü’ne.Bu isimlerin bazılarını Zanka Spor olarak sizlerle paylaşıyoruz. Bugüne kadar yazdığımız her isim için menajerler aracılığıyla kulübe teklifte bulunuldu. Dün en son Adebayor’u haber yaptık. Bazı Ankaragücü taraftarı arkadaşlarımız bizi yalan haber yapmakla suçladılar.Saygı duyarız kendi görüşleridir ancak bizde 35 Yaşındaki Togo’lu futbolcunun 13 Haziran’dan beri boşta olduğu ve futbolcunun kendisine Türkiye’de kulüp aradığı bilgisini iliştirelim bir kenara.

2 kanat oyuncusu, 1 orta saha, 1 forvet ve 1 kaleci ile eksik bölgelerini tamamlamayı düşünün Mehmet Yiğiner, birkaç yerli oyuncuyu da kadrosuna katma peşinde. Sırp Kaleci Aleksandar Jovanoviç ile yeni sezon hazırlıklarının ilk gününden beri kampta yer alan Traore kesin imza atacak oyuncular.Diğer isimler için o kadar çok oyuncunun adı geçiyor ki kesinleşmeden paylaşmak istemedik. Transfer gelişmelerini Zanka Spor adresinden takip edebilirsiniz.

 

Konyaspor maçında en güzel görüntüyü Ankaragücü taraftarı verdi. 2400 kişi ile Konyaspor’a evinde deplasman yaşatırken, alınan 1 puanda da en büyük pay sahibi oldular.Tabi ki taraftarın istediği Başkan adayını destekleme, mevcut Başkanın istifasını isteme hakları var. Bu isteklerini Konyaspor maçında olduğu gibi takıma zarar vermeyecek şekilde sürdürmeleri en büyük temennimiz. Murat Ağcabağ ve ekibinin tam kadro Konya’da yer almaları da güzel bir görüntüydü.Kırmadan, dökmeden, en önemlisi de Ankaragücü’ne zarar vermeden verilecek mücadele de kazanan Ankaragücü olacaktır.Artık hem tribünler hem de Başkan Mehmet Yiğiner karşılıklı adım atarak Ankaragücü çıkarında buluşmak zorunda. Mehmet Başkan artık bilet fiyatları konusunda inadından vazgeçmeli takımı taraftardan koparmamalıdır.Ankaragücü taraftarı her maç 1 puan demek unutma Başkan.

Son olarak Zanka Medya Merkezi İstanbul’da olan bir Medya Kuruluşu. Mesafeye rağmen Ankaragücü’ne gönül vermiş bir çok arkadaşımız Zanka Medya’da emek sarf ediyor. Haber almak adına Ankaragücü’ne uzak olmamıza rağmen, arkadaşlarımla birlikte elimizden gelen özveriyi göstererek sizlere haber aktarmaya çalışıyoruz. Bizi kıyasladığınız Ankara Medyası ile aramızda 500 km ye yakın bir mesafe olmasına rağmen birçok haberi ilk bizden duydunuz inşallah duymaya da devam edeceksiniz. Biz yazdığımız her haberin sonuna kadar arkasında durduk, durmaya da devam ediyoruz. Duyumlarla hareket etmeyiz. Ankaragücü’nü tanınmak adına araç yapmayız. Ankaragücü taraftarına bilgi vermek için habercilik yapan herkese saygı duyarız ama katiyen çamur atmayız. Umarım bizim yaptığımızı Ankara’da ki bazı arkadaşlar da yapar iftira atmazlar. Medya haber için bir araçtır, kendi çıkarlarımıza amaç yapmayalım lütfen. Sizde Ankaragücü taraftarına bilgi verin bizde verelim. Bizi rakip görmeyin kendinize. Diyoruz ya biz sadece Ankara’ya ait bir Medya Kuruluşu değiliz o yüzden kulvarımız farklı sizinle.Eğer sizden bir adım önde gidiyorsak ta Ankaragücü haberi konusunda önce kendinizi sorgulayın biz nerde hata yapıyoruz diye.İyi haftalar Büyük Ankaragücü taraftarı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
282