Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Covid-19 salgını nedeniyle verilen aranın ardından Süper Lig kaldığı 27. Hafta maçları ile başladı. Liglerin oynanmadığı dönemlerde yazdığım yazılarda hep kalan maçların çok farklı sonuçlara gebe olacağını yazmıştım. Dün liglerin başlamasının en büyük destekçisi Galatasaray’ın, Rize deplasmanın da kaybettiği 3 puan bunun en güzel göstergesi oldu. İlerleyen haftalarda benzer sonuçlar görmeye devam edeceğiz. Bu maça değinmişken efendiliği ve ahlakı ile örnek futbolcu Muslera’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Herkes tarafından sevilen Muslera’nın sakatlığı açıkçası hepimizin moralini bozdu. İnşallah bir daha böyle sakatlıklar görmeyiz sahalarda.

Biz asıl konumuza Ankaragücü’ne dönelim. Cuma ve Cumartesi gün oynanan maçlar sonrası Antep maçından alınacak 3 puan çok fazla anlam içeriyordu aslında. 3 puan ile küme düşme psikolojik eşiğinin üstüne çıkmak oyunculara ayrı bir motivasyon sağlayabilirdi. Ankaragücü, Antep karşısında oyuna kötü başlamadı. Ancak açıkçası ben daha iştahlı bir Ankaragücü bekliyordum sahada. Her maç hırsı ile dikkat çeken Kitsio ve Pinto bile çok tutuk kaldılar oyun içerisinde. Antep’in kazandığı penaltı belki yenen basit bir gole sebep oldu ama en azından oyuncuları kendilerine getirdi.

İkinci yarı daha istekli bir Ankaragücü seyrettik. Girilen ve kaçan pozisyonlar bize futbolda biraz da şansın olacak tezini doğruladı. Sadece son beş dakika da net 3 pozisyon var ki biri gol olsa bugün bambaşka şeyler konuşuyor olurduk. Peki, Ankaragücü’ne 1 puan yeter mi? Kalan haftalara bakıldığında yetmeyecek gibi gözüküyor. Tabi Başakşehir, Trabzonspor ve Galatasaray maçlarından ekstra puanlar gelmezse. Dün maçtan sonra hepimiz aynı çöküntüyü yaşadık. Bu işin bittiğini, artık ligde kalmanın mucize olduğunu düşündük. İşte konu Ankaragücü olunca umutsuzluk orada kalıyor. Bugün eminim ki birçok kişi kalan maçları ve alınabilecek puanların hesabını yapmıştır. Hesap aslında basit. Ankara’da oynanacak Antalya ve Alanyaspor maçları ile deplasmanda oynanacak Göztepe ve Denizlispor maçlarını kazanırsa Ankaragücü 36 puanla büyük ihtimalle ligde kalır. Puan düşünülmeyen 3 maçtan alınabilecek ekstra puanlar hedefe ulaşmayı daha da kolaylaştıracaktır. Biliyorum yazdıklarım çok zor gözüküyor ama Ankaragücü bu ligde her takımı yenebilecek kadroya sahip. Yeter ki bizlerin inandığı kadar futbolcular ve teknik heyette inansın.

Ankaragücü, Antep maçında şanssızdı ama kayıp iki puanın sorumlusu Mustafa Reşit Akçay’dır. Ben Mustafa Hocanın kariyerini sorgulayacak hadde sahip değilim. Türk futboluna kazandırdığı isimleri bir daha saymaya da geri yok.  Ancak Hoca dün yanlış tercihlerle takımı ateşlemek yerine frenledi. Michalak gibi bu takımda ne yaptığını bilen, oyunu ileriye taşıyan bir ismi 11’de düşünmemenin geçerli bir sebebi olabilir ama oyuna bu kadar geç almanın bana mantıklı bir izahını yapabileceğini sanmıyorum. Bazı isimleri yedek olarak oturtup, oyunun bitmesine 10 dakika kala hala Cebrail’i, İlhan’ı sahaya süreceksen bu sonucu da kabul edeceksin. Amacın Sedat’ı sahaya sürüp mücadele ve hırsı ile diğer oyuncuları ateşlemek ise onun içinde geç kaldın.

Ankaragücü’nün ligde kalması ya da küme düşmesi sorun değil. Düşersin, çıkarsın daha kötüsünü de gördü bu Camia. Ama Ankaragücü düşerse üzüntüm Fatih Mert ve arkadaşlarının verdiği mücadeleye olacak. Başkan Ankara’da ulaşabileceği herkese ulaştı. Şehrin önemli değerlerini Ankaragücü ile birleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın verdiği desteğe zaten diyecek sözümüz yok. Ankara’da her adım başında Ankaragücü Hatıra Bileti ilanlarını görmek, yıllarca Ankara ekmeği yiyip başka renklere sevda vermişleri nasıl üzdüyse bizleri de bir o kadar gururlandı. Parti ayrımı gözetmeden bütün Belediye Başkanlarının, bütün STK’ların desteğini almış Fatih Mert’in emeğinin karşılığı olmalı ligde kalmak. Eğer ligde kalmayı başarabilirse Ankaragücü, seneye Mansur Başkanında desteği ile çok farklı hedefler için mücadele edecek.

Bu hafta oynanacak Başakşehir maçı için maç sonrası final maçı demiştim. Kalan 7 haftadaki rakipler arasında bana göre en zor maç çünkü. Oturmuş sistemi, oyuncu uyumu ile iyi işleyen bir takım Başakşehir. Son yıllarda şansıda tutmuyor Ankaragücü’nün rakibine. İllaki hedef 3 puan olacak Mustafa Hoca ve oyuncularının ama 3 puan alacağız diye kontrollüde bırakmamak gerekiyor. Zira bu maçtan alınacak 1 puan bile ilerisi için çok önemli. Mustafa Hocanın şapkadan bir değil en az iki tavşan çıkarması gerekiyor ki maç sonu Ankaragücü hanesi puan ya da puanlar yazılsın.

Antep maçı sonrasında ki moral bozukluğunu üzerinden çabuk atmak zorunda Camia. Kenetlenmekten, bu zor süreci el birliği ile aşmaktan başka seçeneği yok zaten. Kalan 7 haftayı en iyi sonuçla atlatmak en büyük dileğimiz. Umarım sonuç istediğimiz gibi olur. Zanka Medya olarak gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyoruz. İstatiksel verilere baktığımızda siz Ankaragücü taraftarının Zanka Spor haberlerine gösterdiği ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Elbette her takıma, her spora eşit mesafedeyiz. Yola çıkarken söz vermiştik sizlere Ankaragücü ile ilgili her habere ulaşacaksınız diye. Biz bu sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
18