Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü, Cuma günü Malatyaspor karşısında sahadan 3 puan ile ayrılarak galibiyet hasretine son verdi.

Özellikle Malatyaspor’un 10 kişi kaldığı dakikadan sonra, yakalanan pozisyonlarda biraz becerili olabilseydi sarı-lacivertli futbolcular, ortaya 3-4 farklı bir galibiyet çıkabilirdi. Bu maçta görüldü ki transfer edilen futbolcular belli bir kapasitenin üzerinde. Ancak henüz takım hüviyetine bürünemedikleri için son dakikaya kadar hep bir endişe ile takip etmek zorunda kaldık maçı.

İlk yarı Orgill ve Gerson’un yakaladığı iki pozisyonda, oyuncuların bencillikleri olmasa, Ankaragücü aradığı skoru erken yakalayabilirdi. İkinci yarıda özellikle golden sonra, her oyuncunun kendini taraftara göstermek için bireysel oyuna yönelmesi, Allah’tan skor olarak pahalıya patlamadı. Maç sonu yorumumda da belirttiğim gibi Mustafa Reşit Akçay sanırım bu konuda futbolcularını uyarmıştır. Belki çok kötü bir gününde yakalanan Malatya karşısında bu oyun sorun yaratmamış olabilir, ama hafta sonu oynayacağın Fenerbahçe maçında bir bakmışsın oyun bir anda kopup gitmiş. Mustafa Hocayı daha önceki çalıştırdığı takımlarda takip edenler bilirler ki Hocanın en çok kızdığı konulardan biri bencillik ve laubaliliktir. Fenerbahçe maçı öncesi hafta içi antrenmanlarında işin ciddiyetini vereceği cezalar ile hatırlatacaktır Hoca oyuncularına. Fenerbahçe maçının havası doğal olarak diğer maçlardan farklı. Oyuncuların ekstra motive olacağı, dolu tribünler önünde bizlere güzel bir futbol izlettireceklerinden şüphem yok. Alanyaspor maçı sonrası Fenerbahçe camiasının sesini hakem ve federasyon konusunda bir hayli fazla yükseltmesi, hepimizin kafasında hafta sonu Ankaragücü bir kıyıma uğrar mı? Sorusunu oluştursa da ben Ankaragücü’nün bu zorlu mücadeleden en az 1 puanla ayrılacağına inanıyorum. Sen çıkar topunu oynar, futbolunu rakibine kabul ettirirsen, hakem yâda bir başka faktör istese de oyuna müdahil edemez. Bunun aksi mümkün mü? Tabi ki mümkün. Sen oyunu sahanda kabul eder, rakibin seni oyun olarak ezmesine izin verirsen, olmadık bir topta, alakasız bir penaltıyla kaybetmende olasılıklar arasında yer alıyor. 

Bugüne kadar tanıdığımız Mustafa Reşit Akçay’ın en büyük özelliği kaybetmeyi sevmemesi. Kaybediyorsan da ezilmeyeceksin oyun felsefesi. Bu yüzden Ankaragücü’nün Fenerbahçe maçında oyun olarak mücadeleci bir futbol sahaya yansıtacağı kesin. Malatya maçından farklı olarak neler görürüz sahada. Hocanın Oscar’ı bu maçta asıl yerine çekeceğini düşünüyorum. Malatya maçında sahanın en etkisiz isimlerinin başında geliyordu Oscar. Malatya maçında oyuna girdikten sonra sahanın en iyisi olan Michalak’ın bu maçta ilk 11’de görmeye yakınız. Artık Rivas’ın da yavaş yavaş oyunda yer aldığı dakikaların artması, Ankaragücü’nün isabetli pas trafiğini artıracak bir etken olacak. Gerson Rodrigues ilk maçından itibaren taraftarın büyük kısmından olumlu eleştiri alsa da ben özelikle pas seçimlerindeki isabetsizlik ve bencilliği sebebiyle daha önce forma giydiği takımlardaki performansının yanına yaklaşamadığı düşüncesindeyim. Bu tarz oyuncular önemli maçlarda farklı bir performans sahaya yansıtır. Fenerbahçe maçında iki maçtaki Gerson’dan daha fazlasını göreceğiz. Kasımpaşa maçı sonrası yazdığım yazıda Lukasik’in sorumluluk alması yönünde Hoca tarafından uyarıldığını yazmıştım. Malatya maçında gördüğümüz Lukasik, Ankaragücü’nün uzun yıllar sorun yaşadığı ön libero sorununu çözecek gibi gözüküyor. Saba için bir şey söylemeye gerek yok. Gürcü futbolcu Kitsiou ile birlikte topu ileri taşıma konusunda takımın en istekli oyuncusu. Ankaragücü eğer takım olmayı başarabilirse ligde kalma konusunda bir sıkıntı yaşamaz. Yeni gelen yabancı transferlerden sadece kaleci Ricardo hakkında bir fikre sahip olamadım. Korcan’ın sakatlık dönüşüne kadar göstereceği performans sonrası kalenin sahibi de belli olur. Malatya maçında kaleye top gelmediği için fikir sahibi olamadığımız Ricardo, Fenerbahçe maçının skorunu belirleyecek isim olacak gibi.

Bu kadar çok Mustafa Reşit Akçay’ın futbol anlayışından bahsedip, yaptığı talihsiz açıklama adına değinmemek olmaz. Gerçi Hoca gerekli açıklamayı yaptı, özür diledi konu hakkında. Mustafa Hocanın nasıl bir Trabzon aşığı olduğunu bilmeyen yok. Kendisine sorulan soruya anlık refleksle verdiği cevap haklı olarak tepki çekti. Fenerbahçe maçı öncesi hele ki iki camianın arasının çokta iyi olmadığı bir dönemde Trabzonspor şampiyon olsun açıklaması büyük talihsizlik. Hoca öncelikle şu anda çalıştırdığı Ankaragücü’nün durumu ile ilgilendiğini belirterek, sorulan soruyu geçiştirse böyle sıkıntılar yaşanmayacaktı elbet. Önce bende Hocaya çok kızdım. Fenerbahçe’nin Federasyona ve hakemlere karşı yürüttüğü lobi ortadayken, birde ellerine bakın işte bu hafta oynayacağımız takımın Hocası da Trabzon Şampiyon olsun diyor kozunu vermemek gerekirdi. Fakat Hocanın Trabzonlu ve koyu bir Trabzonspor’lu olduğunu bilmeyenin olmadığı bir ortamda hem de Ankara’daki bir antrenman sorusu böyle bir soru neden ne amaçla sorulur bence bununda sorgulanması gerekir. Hocayı bile bile ateşe atacak bu sorunun sorulma mantığı nedir. Bunun cevabını sizlere bırakalım.

Ankaragücü’nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Genel Kurul Çarşamba günü saat 14.00'te çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak. Dernek tüzüğünün ilgili maddelerinde ihtiyaç duyulan değişikliklerin görüşülerek tüzük tadilatının yapılması amaçlanıyor. Ankaragücü’nün gelecek adına doğru ve sağlam adımlar atmak adına yapılacak değişiklikler çok önemli. Umarım güzel sonuçların çıktığı bir Genel Kurul olur bizde güzel haberler paylaşırız sizlerle.

Hafta sonu hak ettiği değeri görmediğine inandığım güzel bir güzel olay yaşandı. Ankara Demirspor mücadelesi için Ankara’ya gelen Sakaryaspor’lu taraftarlar maç sonrası Bekâr Evi Çocukları Derneğinde misafir edildi. Hep kavganın, dövüşün haber olduğu bir ortamda bir araya gelerek güzel bir tablo ortaya koyan iki takım taraftarları büyük bir alkışı hak ediyorlar.

7 ay önce kurulan Zanka Medya emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Zanka TV’nin programları oldukça ilgi görüyor. Patronu olmayan, reklam almayan bir medya kuruluşunun ayakta durmasının mümkün olmadığı bir ortamda 7 ayda gelinen nokta ortada. Dün, Zanka TV ilk 1 milyon izleyicisi olan videoya ulaştı. Bunun mutluluğunu yola çıktığımız ilk günden beri bize Zanka Medyaya ait her platformda destek veren siz Ankaragücü Camiası ile paylaşmak istedik. Aslına bakarsanız 9 sene KRT TV Genel Yönetmenliğini yapan ve çok iyi bir Ankaragüçlü olan Ferit Atay kardeşim ve onunla birlikte KRT’den ayrıldıktan sonra Zanka Medyayı kuran tüm arkadaşlar çok daha fazlasını hak ediyorlar. Yakında Ankaragücü içeriklerinin de Zanka TV de yer alması için çalışıyoruz. Umarım en kısa sürede Ankaragücü’ne yakışır programlarla sizlerle birlikte oluruz.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
20